Onteigeningen

Specialist in landelijk onroerend goed

Onteigeningen

Ter Heegde makelaars en adviseurs is een betrokken belangenbehartiger in onteigeningskwesties.

In het algemeen belang worden er constant eigendommen aangewezen die in de ogen van de overheid voor een ander gebruik moet worden bestemd. Dit kan gaan om stadsuitbreiding, maar ook om natuurontwikkeling of wegenaanleg.

Bent u eigenaar van dergelijke eigendommen, dan komt u voor een aantal keuzes te staan. 

Het is niet zo dat u in alle gevallen achterover kunt leunen en dat de aankopende overheid uit het niets met een riant aanbod komt om uw bezit te verwerven.

Onderhandelen met zo’n aankopende overheid is meer dan loven en bieden alleen. Het is een specialistisch vakgebied met vele voetangels en klemmen.

Ter Heegde makelaars en adviseurs beheerst dat vakgebied tot in de details. Wij nemen u niet alleen de zorgen uit handen in een toch al drukke en soms emotionele periode, maar bieden in de onderhandelingen precies dat tegenwicht dat nodig is om voor u een maximaal resultaat te behalen. 

Een leuke bijkomstigheid is dat de kosten van onze bemiddeling, bij een overheidsaankoop, in principe ook als bijkomende schade worden vergoed. Wij kunnen daardoor optreden als uw belangenbehartiger, terwijl de rekening wordt betaald door de aankopende overheid.

Daarnaast kunnen wij u begeleiden bij het aankopen van vervangend onroerend goed.